Bedrijfswebsite Menu

Over Pipelife

Van ruwe grondstof tot kunststof leiding-systemen

Werken bij Pipelife

Werken bij Pipelife betekent werken bij een uniek kopstaartbedrijf, waar je ruwe grondstof verwerkt ziet worden tot kunststof leidingsystemen, die vervolgens de hele wereld over gaan en toegepast worden in een verscheidenheid aan markten. Behorend tot de internationale Pipelife Group, onderdeel van Wienerberger, biedt Pipelife het beste van twee werelden: Enerzijds de grootte en aard van een regionaal bedrijf en anderzijds de professionaliteit en ambitie van een multinational. Een platte organisatie met korte lijnen, waar je het verschil kunt maken. Je hebt een grote mate van beslissingsbevoegdheid, ook op uitvoerend niveau, terwijl je je bezighoudt met vraagstukken die op een zeer professioneel niveau zitten en je alle kansen krijgt om jezelf te ontwikkelen.

Niet kletsen, maar aan de slag! Dat is de mentaliteit van de collega's bij Pipelife. We hebben hart voor de zaak. Sterker nog: het voelt alsof het ons eigen bedrijf is! En zoals het ondernemers betaamd willen we altijd verbeteren en met z'n allen vooruit.

We staan er niet vaak bij stil, maar we zijn best wel trots op ons bedrijf. Zoals op onze verbetergerichtheid, die zich uit in het optimaliseren van productieprocessen, een toekomstgericht assortiment met bijbehorende marktbenadering en innovatieve producten, waarvan onze versterkte thermoplastische buis, genaamd Soluforce, een fantastisch voorbeeld is. Ook zijn we trots op onze focus op duurzaamheid: we maken de wereld beter door steeds meer afval te verwerken in een buis. We werken al aan projecten waarbij voor 100% gebruik wordt gemaakt van gerecycled PVC dat afkomstig is uit dezelfde stad als waar het materiaal weer gebruikt gaat worden. Ook op het gebied van personeelsbeleid zijn we duurzaam: we maken gebruik van een persoonlijk keuzebudget dat de mogelijkheid geeft om een aantal arbeidsvoorwaarden naar eigen keuze in te vullen en we bieden op alle niveaus binnen de organisatie de gelegenheid om kennis en vaardigheden op te doen door middel van opleidingen en trainingen. En wanneer we onze producten op een bouwproject zien liggen en we bedenken welke rol onze producten spelen in het dagelijks leven van een ieder, zijn we ook gewoon hartstikke trots!

Ons doel is om de beste te zijn, in de markten die we bedienen en als werkgever. Dit streven we na door continu te innoveren en onze producten aan te laten sluiten op de toekomst. Op zo'n manier dat we bijdragen aan een wereld onafhankelijk van nieuwe grondstoffen. Dit alles in een bedrijf met een plezierige werksfeer, waarin je de handvatten krijgt om te kunnen groeien en bloeien.

"Ons doel is om de beste te zijn, in de markten die we bedienen en als werkgever"

Over Pipelife

Pipelife produceert en levert een compleet assortiment kunststof leidingsystemen, hulpstukken en intelligente oplossingen op maat. Wij verankeren en verstevigen onze leiderspositie door in te zetten op duurzaamheid, toepasbaarheid en installatiegemak. Dankzij de samenwerking met onze klanten en ons ervaren en gedreven team van experts verleggen we continu grenzen en ontwikkelen we vernieuwende producten en systemen. Zo dragen we actief bij tot de duurzame distributie van water, energie en data. Wij zijn gevestigd in Enkhuizen, waar zich op verschillende locaties productieafdelingen, de commerciële afdeling, de logistieke tak en ondersteunende afdelingen zoals IT en P&O bevinden. Ook de internationale R&D afdeling en onze internationale business unit Soluforce zijn in Enkhuizen gevestigd. In ‘s-Gravendeel bevindt zich tevens een productieafdeling. Pipelife Nederland telt ruim 230 medewerkers en behoort tot de Pipelife Group, onderdeel van Wienerberger AG. De Pipelife Group heeft 26 vestigingen in Europa en de VS en ruim 2.600 medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Wenen, Oostenrijk.

Pipelife maakt gebruik van een eigen cao. In deze cao vind je afspraken over loon, toeslagen, werktijden, overwerk, vakantie en pensioen. Ook wordt het persoonlijk keuzebudget (PKB) uiteengezet.

Bekijk de cao hier

werken

Historie

van hars voor kunstgebitten naar kunststof leidingsystemen

Veel mensen kennen Pipelife nog als Polva of Draka Polva. Hoe zit het nu precies? Een klein stukje geschiedenis:

In 1947 vestigt de Firma Divo zich vanuit Hilversum in Oosterbeek. Dit bedrijf produceerde kunstharsen voor de vervaardiging van kunstgebitten en was op zoek naar nieuwe toepassingsmogelijkheden voor kunststof. Er werd contact gelegd met het Antwerpse bedrijf Polva, die als eerste PVC leidingen vervaardigde. In Oosterbeek werden extrusiemachines geplaatst en het ontstaan van Polva Nederland was een feit. In 1956 werd Polva onderdeel van Draka, dat gespecialiseerd was in kabels die met rubber en later plastic geïsoleerd werden. Hier onstond de naam Draka Polva. In 1958 vond een verhuizing van Oosterbeek naar Enkhuizen plaats, waar Draka gevestigd was. Hierna werd Brillant Plastics uit Amersfoort overgenomen en werd deze productie verplaatst naar Enkhuizen. Dit is vandaag de dag de spuitgietactiviteit van Pipelife. De kunststofbedrijven van Draka Polva waren allen onderdeel van Philips, maar werden in 1979 overgenomen door Solvay. Nadat Solvay een joint venture overeenkwam met het Oostenrijkse Wienerberger AG, veranderde de naam Draka Polva in 1997 in Polva Pipelife, om in 2000 te worden gewijzigd in Pipelife. Sinds enkele jaren is Pipelife volledig eigendom van Wienerberger AG.